Oldalak

2013-12-22

Karácsonyi hangulat

Teljesen rám tört a karácsonyi hangulat. A megnyitott jutyúb videók előtt coca-colás reklámok vannak. Bár valószínűleg a WestJet akciója lesz idén az, amit nem lehet majd űberelni. A suliban is ment az őrület, kalapból húzták a neveket a kölykök és ajándékozgatták egymást. És az hagyján, de a kolleginák is ragaszkodnak ehhez a marhasághoz. Én szerencsémre az egyik férfikollégát húztam, vettem neki egy doboz sört, amire ragasztottam egy zöld kartonból kivágott fenyőformát, és kidekoráltam kis ezüst csillagokkal. Én örülnék egy ilyennek, és szerintem ő is örült neki. Szerencsém volt, az egyik csajszitól édességet kaptam, apró kis bonbonokat, rossz esetben kaphattam volna Avon vagy Oriflame színes kozmetikumot is. De a karácsonyi hangulatom nem ezeknek köszönhető, hanem a videónak, ami a kólás reklám után volt.

A szöveg a sok pá-rám-pá-pám-pám között nagyjából annyi, hogy "Jer, mondták, látogassuk meg újszülött Királyunk, vigyünk néki ajándékba drága holmit, helyezzük a lábaihoz, így köszöntsük őt, mikor elé járulunk. Lásd kisded, én is szegény vagyok, nem tudtam Királyhoz méltó ajándékot hozni, de játszhatnék neked? Mária bólintott, az ökör és a bárány topogták az ütemet, én pedig doboltam neki, a Gyermek pedig mosolygott rám, rám és a dobra. Jer, mondták, látogassuk meg újszülött Királyunk. Megyek már, itt vagyok, én és a dob, én és a dob."
A Pentatonix énekegyüttes is elvarázsolt, meg a dalocska is. Körülnéztem a jutyúbon, és találtam több számot is tőlük, ami nagyon bejött nekem. Képileg ez tetszett a legjobban, hangzásra meg talán ez, összesítésben ez is nagyon jó, de van másik karácsonyos daluk is, plusz találtam egy zenetörténeti mixet. De van jó sok számuk feltéve, lehet böngészni a jutyúbot, biztos találtok saját kedvenceket. Az együttes tagjai érdekes figurák, a feketebőrű dobgép, a skandináv fej, akkora állal, mint egy parazsas vasaló, a bollywoodi filmsztár kinézetű férfiszoprán, a betépett Krisztus és az az elbűvölő nőszemély, akinek a féloldalas, hamiskás mosolyába egy pillanat alatt beleszerettem.
A dal a dobos fiúcskáról meg valószínűleg csak nekem újdonság, angol nyelvterületen ez egy közismert ének lehet, mint nálunk a kiskarácsony, nagykarácsony. Előadják a kelta csajok is (kicsit várni kell, hogy beinduljanak, mert valami latin egyházi izével kezdődik). Kelta angyalok ezek a nők, a videó irtóra tetszett, különösen a legvége, igazán megmelengette a szívem. És aki akar szépet, karácsonyit hallgatni, annak ajánlom a Csendes éjt gaelic nyelvű előadásban. Tegnap este beraktam háttérzenének az egész műsorukat, kb. egy óra.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése