Oldalak

2011-02-09

Kimaradt

Tegnap épp csak a lényegről felejtettem el írni. És most nem arra gondolok, hogy a Hex Hallból hiányoltam egy vámpír szereplőt, aki aztán mégis feltűnt a történetben, de a vérszívó csajsziról elfelejtettem megemlíteni, hogy ráadásként még leszbikus is. Nem, ennél nagyobb ciki, hogy a címben szereplő "flow"-ról nem mondtam semmit. Pedig hallatlanul érdekes dologról van szó. Pszichológiai elmélet, melyben nem kevés filozófia is visszaköszön. A középpontjában pedig a "boldogság" áll. Már az is figyelemre méltó, hogy nem a rendellenes működéssel, nem az elmebaj különféle formáival foglalkozik, hanem a normális embereknek is a legeslegjobb állapotával. Amikor végképp nincs szükség pszichológusra. Ez olyan meglepő dolog, mintha találkoznánk egy orvossal, akit nem az érdekel, hogy mitől beteg egy ember, hanem, hogy mitől egészséges.
Az én csan-buddhista lelkületemnek nagyon fekszik ez a dolog. A jelenben élés. Az amit csinálok éppen, azzal foglalkozás. A ha már csinálom, csináljam jól alapállás. És ahová ez vezet, a pörgés érzése, hogy igazán jól mennek a dolgok, hogy az idő másként telik, vagy egyszerűbben: a boldogság. Meglepő, de a boldogság fogalmának - e szerint az elmélet szerint - nem sok köze van a szerelemhez, a gazdagsághoz, sokkal inkább a jól végzett munka leírása kerekedik ki előttünk. Tudom, ez legalább olyan durván hangzik, mint a mateknak a szexhez való hasonlítása. :) Aki nem hiszi, járjon utána! Ajánlott olvasmány: Csíkszentmihályi Mihály Flow című könyve.
Néha sikerül átélnem ezt az érzést, hogy együtt úszom az áramlattal. Hogy pont arra sodor minden, amerre egyébként is haladni akarok. Minden összejön, remekül sikerülnek a dolgok. Tegnap is kicsit ilyen napom volt. Persze ez nem konstans érzés 24 órán át, csak bevillanások. És nem attól támadt, hogy negligáltam a mosogatásra való felszólítást. :) (Ma elmosogattam, teljesen helyreállítva a családi békét, de megjegyezném, a mosogatás sem a boldogság kulcsa.) Szóval időnként úgy érzem, jó helyen vagyok, a jó időben, jó dolgot csinálok, és ráadásul jól is. Nekem ez elég a boldogsághoz.

10 megjegyzés:

Señorita írta...

Szívemből szóltál szépen. Ehhez elég volt 2 mondat is.

AncsaT írta...

Akkor gondolom a többi felesleges volt. :)
Tűnődtem melyik kettő lehetett. Nem jöttem rá, csak sejtem, hogy "matek" meg "mosogatás" nem volt bennük. :)

Señorita írta...

:)
Ááá, nyugi, nem volt felesleges. :) Nagyon költői leszek: azok voltak a csillagok a ragyogó hold mellett. :) Ez kellőképpen nyálas, ha már a matekra és a mosogatásra nem indult be a nyáltermelés. :)

AncsaT írta...

Egy kis nyál elfér. :) Volt aki kedvesen emlékeztetett rá, hogy a matek mellett, korábban már a mosogatást is sikerült összefüggésbe hoznom a szexszel. :)

Névtelen írta...

Totál ide nem vágó megjegyzés: Claudia Gray leszbikus vámpírvadásza után illendő volt egy leszbikus vámpírnak is... Ráadásul tini. Ráadásul brutal femme, mert rózsaszín a haja.
Borzasztó. :)))

Emlékeztess, hogy beszélgessünk Szendi Gáborról... :)

AncsaT írta...

Ezeket kéne összeereszteni. Punk tinicsajvámpír elcsábítja a vámpírvadásznőt. :) Persze a vámpírizmus és szex kombinációval óvatosan kell bánni, L. K. Hamilton is úgy hanyatlott, ahogy egyre inkább vér helyett egyéb testnedvektől kezdtek tocsogni a könyvei.

Tyúk írta...

Szerintem ez csak a mi beteg fantáziánkban létezik.

De azért látom magam előtt.
Nagytotál. A beomló metróállomáson felszálló porból kilépő, bőrnadrágos, szakadt pólós vámpír.
A döbbenettől kővé dermedő, reszkető kézzel nyílvessző után kaparászó vadász.
Közeli. A vadász elnyílt, vérző szájjal liheg, a lélegzete emelgeti a copfjából kiszabadult hosszú, göndör tincset az arca előtt.
Vált. A vámpír vár. A kézfejével letöröl valamit a szájáról.
Új közeli. A vadász nem talál nyílvesszőt. Megtörli a vérző száját száját. Szétmázolja az állán a vért.

AncsaT írta...

A pupillája kitágul, ahogy a vámpír közel lép hozzá, a szembogarában tükröződik a rövid fekete hajjal keretezett, porcelánszerű, ovális arc. Képtelen behunyni a szemét, nézi, ahogy a halovány ajkak szétnyílnak, és kivillan a méretes szemfog. Érzi az arcán a másik leheletét, ahogy az megszólal.
- Mi ez Vadász? Felhívás keringőre? - majd lassú, kiszámított mozdulattal kinyújtja meglepően hosszú nyelvét, és végignyalja a dermedten álló lány arcát az állától a szemöldökéig. Ahogy hozzásimul a vámpír karcsú teste, érzi annak apró melleit az ő méretesebb kebleihez nyomódni. Érzi a másik kihegyesedett mellbimbóit, ahogy keményen nekifeszülnek. Ettől a testében forróság támad, megremeg a térde, és hangos koppanással elejti az íjat.
- Sajnos most mennem kell, - szinte csak sejti, mintsem hallja a fülébe lehelt szavakat, - de ne aggódj, ami késik nem múlik. - mondja a bestia, miközben végighúzza az egyik karmát a szakadt terepruhából kivillanó csípőjén.
Mire pislant egyet, már nincs sehol. Lenéz az oldalára, ahol bizsergést érez. Felkészült az ömlő vér látványára, de sértetlen a bőre, egy karcolás sincs rajta. Csak megsimogatta. A mocsok dög! Megsimogatta!

Névtelen írta...

IGEEEEEN!!!!!
Briliáns!!!!
Folytatni!

AncsaT írta...

Nem briliáns, legfeljebb csak jópofa. És nincs hova folytatni. Ez legfeljebb egy reklámklipre elég, történetre nem. Még egy zenés videó sem jön ki belőle. Egy történet sokkal bonyolultabban "keletkezik" Lásd ITT.

Megjegyzés küldése