Oldalak

2011-03-28

Sorozatok sorozatban

Naná, hogy vizsga és beadás előtt, mikor máskor jöjjön rám a sorozatnézhetnék. A Raising Hope (Nevelésből elégséges) ugye még fut, ajánlásra leszedtem a Breakout Kings-et, néztem ma a Body of Proof-ot (Hidegsebész), és a Battlestar Galacticának csak mellényúltam, mert az ős mozifilmet szedtem a sorozat helyett. Baromi rossz a film, majdhogynem el is vette a kedvem, de a sorozatban állítólag van egy olyan jó néni, aki miatt érdemes még egy esélyt adni a sztorinak. (Közben rábeszéltem magam, és már töltöm az első évad elejét.) Ja, és Fecónak Madagaszkár Pingvinjeit meg Bernardot szedek. Még az a jó, hogy nem tévén nézem őket, hanem letöltöm, és ütemezem. Mondjuk ez rossz is, mert képes vagyok egy nap több epizódot is megnézni.
Na, a Hidegsebészt néztem ma, arról pár szót. Igazából arra jöttem rá, hogy a sorozatok egyes epizódja, amiről szólnak, az nagyjából mellékes, nem is nagyon érdekel. Azt kéne csinálni, hogy azokat a jeleneteket, amelyekben az epizódokon átívelő sztori zajlik, össze kéne vágni, hogy egyben lehessen megnézni, nem csak apránként csöpögtetve. Mert oké, nyomozós, őrült tudósos meg minden, de ki a fenét érdekel, hogy ki a gyilkos, és milyen zseniálisan sikerül kideríteni egy jelentéktelen nyomból, hogy mi történt. A lényeg, hogy a főszereplő csaj elvált, és a görény férje ellene neveli a gyereket, ő meg megpróbál közelebb kerülni a lányához. De a halottakkal könnyebben boldogul, mint az élőkkel.
Kicsit zakkant is a csaj, mert menő idegsebész volt, éjjel-nappal operált, mert ott sikerélménye volt, ő volt az isten, a nagyságos doktornő, és ehhez képest milyen sz@r lehetett hazamenni arra, hogy anyukám igazán főzhetnél valamit vacsorára, és ki kéne vasalni az ingemet, a gyerek meg a bébiszittert szólítja anyukának, mert többet látja mint téged. Rá is ment a házasság, a bíró meg az apának ítélte a gyereket, mondván, ha sosincs otthon, úgy sem tudná ő nevelni. Hogy hab is legyen a tortára, volt egy autóbalesete, ami óta zsibbad a keze, és emiatt nem mer operálni. Inkább boncol, mert azoknak már nagyjából mindegy.
A recept a karakterhez ugyanaz, mint amit a Raising Hope kapcsán említettem. Azaz, a csaj nem lehet szép is és okos is. Vagyis, hogy Szakmailag is, meg emberileg is, ha király volna, akkor hogy utálná a néző. Így megbocsájtjuk neki, hogy mindig igaza van, hogy okosabb mint a gyilkosok, okosabb mint a rendőrök, okosabb mint a főnökei és okosabb még nálunk is, mert ezt kompenzálja az, hogy a magánéletében mindig elcseszi, hogy nagyobb lúzer mint az áldozatok, nagyobb lúzer mint a rendőrök, nagyobb lúzer mint a kollégái és nagyobb lúzer még nálunk is.

7 megjegyzés:

Señorita írta...

Dana Delany. :) Előbb-utóbb mi is betárazzuk, főleg mivel DD az én D-m egyik szerelme. :) Azért majd írj még róla később is légy szíves, hogy tényleg érdemes-e nézni, mivel azok alapján, amit olvastam róla, nem túl eredeti.

A Battlestar Galactica zenéjét előbb ismertem, mint a sorozatot, kis túlzással. A mai napig libabőrös leszek tőle, annyira zseniális.

AncsaT írta...

Na, én annyira műveletlen vagyok sorozat témában, hogy utána kellett nézzek, mitől ilyen népszerű ez a Dana Delany. Látom, hogy "Született feleségek"-ben játszott. Az miaz, az olyan jó? Aztán látom, hogy az "L Word"-ben is szerepelt. Így már értem. :)

AncsaT írta...

Ja, azt kihagytam, hogy a Battlestar Galacticában is fog játszani. :)

Señorita írta...

A Született feleségekben egy late bloomer leszbit játszott :), kb. 3 részen át, aztán gyorsan kiírták. Szemrevaló volt a csábító amúgy, hmm. :)) Én csak itt láttam, meg a Moonlightingban, amikor még pelenkás volt, azt' slussz. Legalábbis, amire emlékszem.
Ne aggódj, nekem is csak számozott sorozataim vannak, én sem vagyok egy nagy junkie. A sorozatnézési szokásaim eléggé hasonlatosak a tiédhez. :)

AncsaT írta...

A Születet feleségekben leszbik is vannak? Ha még két pozitívumot mond valaki, megnézem a pilotot. :) (Lehet, csak a cím riasztott el, de ilyen előítéletes vagyok, mit csináljak.)

Señorita írta...

Sajnálom, leszbik nincsenek, metszőollóval el is nyiszáltam a mézesmadzagot. :) Van egy ritkán felbukkanó pasipáros. Magamtól én se néztem volna, de belepottyantam, mert D-m követte. Aztán ottragadtam. :/ Az első 3 szezon kb. még sodró volt, de azóta nagyon gagyi. Ezek negatívumok, bocsesz. :)

AncsaT írta...

Akkor továbbra is hanyagolom a sorozatot. Fecóval a héten beszélgettünk a "kult filmek"-ről, amik definíciónk szerint olyan alkotások, melyekből átszivárogtak dolgok az általános műveltség körébe. (Gyűrűk ura -> orkok, elfek, tündék; Star Wars -> droidok, jedik, erő; stb.) Talán ez a Született feleségek nem tartozik ebbe a körbe.

Megjegyzés küldése