Oldalak

2010-09-06

Korhatáros fejtörő

A korhatáros egyenletrendezés után most itt egy logikai képességeket próbára tevő fejtörő. Vannak kétségeim a pedagógiai használhatóságát illetően, mert a benne megnyilvánuló promiszkuis szexuális gyakorlat nem állítható példaként a tanítványok elé, de óvszerhasználat is van benne, ami viszont annál inkább. Talán némi kiegészítő szöveggel a példa mégiscsak használható, bár erre nem biztatok senkit. A megoldás nem nehéz, ugyanakkor kíván némi kreatív gondolkodást.
A bőr- és nemibeteg-gondozó várójában megismerkedik két fiú és két lány. A vizsgálat után összejönnek egy fülledt hangulatú orgiára. Beszélgetés során kiderül, hogy laboreredményekre várnak mindannyian, de négy különböző fertőzés gyanújával. Így bármelyikőjük átadhatna egy további fertőzést a partnerének, tehát óvszert kell használjanak. Mindkét lány szeretne közösülni mindkét fiúval. Viszont csak 2 db óvszerük van. Mit tegyenek?
A post további részében szerepel a megoldás. Aki próbára tenné a logikai képességeit, előbb próbálkozzon a megoldással, aztán kattintson csak a "Tovább is van..." linkre.




A megoldás a kommentekben egész jól körvonalazódott. Vizuális típusok kedvéért teszek egy magyarázó ábrát:

I. F1 fiú felhúzza "a" majd "b" óvszert, és így teszi magáévá L1 lányt.
II. F1 fiú lehúzza "b" óvszert és átadja F2 fiúnak, majd a rajta maradt "a" óvszerben L2 lányt veszi célba.
III. F2 fiú felügyeskedi az átadott "b" óvszert, ami belűről még steril, és behatol vele L1 lányba, akiben ez az óvszer már járt egyszer.
IV. F1 fiú átadja az "a" óvszert is, amit F2 fiú ráhúz a rajta lévőre, és kipipálhatja L2 lányt is.

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Lego:
Ér leírni a megfejtést? :)

AncsaT írta...

Ha most jöttél rá, akkor persze, ha már ismerted régebbről, akkor adj még egy kis időt azoknak, akik agyalnának rajta. :)

Névtelen írta...

Lego:
Most jöttem rá, de így is hagyom, hogy másnak is megjelenjen az összeállt kép :)De átélni, tényleg nem fogom!

AncsaT írta...

Az a "szabály", ha nem ismerted korábbról, akkor "versenyben vagy", és ha megfejted, beírod. Ha már régebbről ismered, akkor "adsz esélyt" a megfejtésre a többieknek, akik agyalnak rajta, de ha 24-48 órán keresztül nincs megfejtő, akkor "szabad a gazda". Most így lehet, valaki "beelőz", és megadja a megoldást. (Komoly játékos ilyenkor is előbb próbálkozik, és csak, ha nem megy, akkor nézi meg a kommentek közt.)

Névtelen írta...

Lego
Jó, akkor itt a megfejtés:
Pasi1 felhúzza mindkét óvszert. Pipa A)nő. Leveszi a külső óvszert, átadja Pasi2nek. Pipa B)nő. Szintén óvszer le, Pasi2nek fel. Nála fordított a sorrend. B)nő, külső óvszer le, aztán A)nő.
Találat? :)

AncsaT írta...

A lényeget fogtad, majdnem jó. Nem teljesen követhető, de valahol így biztos gubanc lesz. Ha a fertőzött váladékokat az egyik óvszerrel átviszed a másik óvszerre, és azzal egy emberre, az sem egészséges. De majd lerajzolom, mert nem biztos, hogy leírásból mindenki tudja követni. Holnap, ha lesz időm a felmérő doga közben, :) akkor megcsinálom.

Manéla írta...

De nem viszi át a fertőzést, ha a pasi2 nem veszi le az első óvszert a nő1 megdugása után, hanem arra húzza fel a másodikat és azzal dugja meg nő2-t.

AncsaT írta...

Igen, így korrekt a megoldás. Beírtam a jelest logikából. Legónak is ját egy piros pont, mert jó irányba indult el.

Névtelen írta...

Hát valószínű nem volt érthető a leírásom.. pedig ez volt a gondolat menetem
Lego

AncsaT írta...

Lehet, tényleg jól gondoltad, de a leírásodban a második pasi is két gumival kezdi, aztán egyet levesz. De ez csak fordítva jó, hogy ő eggyel indít, és utólag húzza fel a másodikat.

Ne szomorkodj, lesz majd még máskor is agyalnivaló. :)

Megjegyzés küldése