Oldalak

2011-01-25

Frizura

Tegnap este, mikor hazajött Katám, hallottam, hogy zörög az ajtóval. Köszönt, hallózott. Kiszóltam a konyhából. Belépett, rám nevetett és megrázta a fejét. Ahogy megpillantottam, elejtettem a fakanalat és eltátottam a számat. Levágatta a haját! A lófarka helyett vállig érő, kissé kunkori aljú, apródfrizura lobogott az arca körül. Na, milyen lett - kérdezte, és ragyogott az örömtől. Nem kaptam levegőt egy darabig, de nem is kellett mondjak semmit, látta a szememen, hogy mi a véleményem. Boldogan bújt az ölelésembe, hajtotta jobbra-balra a fejét, hogy láthassam, mennyivel rövidebb a haja, és hogy röpköd.
Fecónak is leesett az álla. Anya - csodálkozott - hová lett a hajad? Én se értettem semmit, de Kata elmesélte. Kiderült, hogy egy kolléganője beszervezte a fodrászához, akivel jól meghányták-vetették a lehetőségeket. Nem volt egyszerű, mert törik a haja, nem is igazán erős, lassan nő, és enyhén őszül. Ráadásul nem akar sűrűn fodrászhoz járogatni, nem szeret sokat bajlódni a hajával. Kisakkozták, hogy merészen kell vágni a hosszából, kicsit fazonírozni, sütögetni, de festés nem lesz. A fodrász javasolta, hogy akkor otthon, színezősamponnal, de Kata irtózik a vegyszerektől, mert a fejbőrön át minden vacak felszívódik. Legfeljebb hennával lenne hajlandó. Kiderült van valami Laguna vagy milyen márkájú izé, ami hennával fest, bár a vörös szín az talán merész volna, de van másmilyen is, szintén növényi anyagokból. Azért ezt már nem akarta ott helyben eldönteni, gondolta megtanácskozza velem. Én annyit mondtam, hogy a lábszőrhöz hasonlatosan az ősz hajszálak sem érdekelnek, tehát akkor festessen csak, ha őt magát zavarja.
Ez a haj! A kislányos fonat helyett felnőttes fazon. De nem öregíti, sőt. Egész este nem tudtam napirendre térni a az új kinézete fölött. Folyton rajta felejtettem a szemem, hogy már megkérdezte - mi van? Mondtam nem tudok betelni a látvánnyal. Fecó valami rajzfilmet nézett, mikor Kata elment zuhanyozni. Utánamentem a fürdőbe, mögé álltam és átöleltem. A tükörben néztem, bámultam a dögös frizuráját. Tetszik? - kérdezte már sokadszor, és fel volt dobva, mint tinilány az első randija után. Bólogattam és a nyakába csókoltam, ahol a haja végződött. Kicsit ölelkeztünk, aztán kihessegetett, hogy erre térjünk vissza, ha Fecó elalszik. Vissza is tértünk rá, ahogy ágyba kerültünk, aztán az éjszaka közepén is, mikor felébredt a mocorgásomra, és hajnalban is, mielőtt csörgött volna az óra.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

:) Ezzel a bejegyzéseddel kéne reklámozni a fodrász szolgáltatását. :)
Ty

AncsaT írta...

Jó ötlet. Egy kis reklámbevétel nem ártana. :)

Señorita írta...

"Hair, hair, hair, hair,
Flow it, show it
Long as God can grow it
My hair"

Bár jelen esetben a fodrász beavatkozott az isteni folyamatokba, de épp így lett isteni. Úgy érzem a hennából meg manna lett. ;)

factsoflife írta...

Nagyon édes kis család lehettek, vagytok :)))

AncsaT írta...

Néha bolondokháza, néha meg a mennyeknek országa. De szerintem ez a legtöbb családra igaz. :)

Megjegyzés küldése