Oldalak

2010-10-06

Iránykeresés

Bár tegnap a Fe2O3 + 2Al ⇔ 2Fe + Al2O3 + 831 kJ képletet, a termit reakciójának leírásakor direkt kihagytam, a Wicca-Makka több kommentet generált, mint ez a blog, tehát levontam a következtetést, hogy sikerült rengeteg munkával, hosszasan értekeznem valamiről, ami kevés érdeklődést keltett. Ezért úgy gondoltam talán lazább témák felé kéne fordulnom. Így a vörösiszap katasztrófa kimarad, akit érdekel elolvashatja ezt a cikket. Szili Katalinnal sem foglalkozom, PuPu megírta, hogy "Már évek óta el kellett volna küldeni őt a p..." ...pártból. (Azért tényleg, pártlistán bekerülve a parlamentbe, illik visszaadni a mandátumot, ha valaki kilép, nem?) A dokumentumfilmes zsákban találtam ilyeneket, hogy "Szex trendek" meg "A legbátrabb szexgeneráció". Belenéztem, sok marhaságot összehordanak benne, viszont valószínű, hogy egyetlen képlet sem lesz.
Igazából arról van szó, hogy keresem az irányt, azokat a témákat, amivel szívesen foglalkozom. Talán éretlen vagyok, hogy lassan már a 30 felé közeledve, (basszus, tisztára mint egy vén szipirtyó,) még mindig keresgélek. Múltkor említettem tesómnak, hogy mennyire nem találom magam. Minden hülyeség érdekel, és bele is mászom, aztán mindjárt meg egy teljesen másik dologba. Például az olvasmányaim. A nyáron valahogy szóbakerült Merle, erre elolvastam a sorozatának 7 kötetét. A rádióban lekéstem a Rejtő 14 karátos autót, lekaptam a polcról, és elolvastam. Most meg majd Tandori lesz rogyásig.
Ja, igen, tegnap hoztam haza Fecót a suliból, és a postaládában megtaláltuk a "Vér és virághab"-ot. Megígérte, megszerezte. Fecó rögtön, hogy fúúú ki írta, miről szól? Mondom Dezső bácsi, és krimi, véres gyilkosságokkal, nyomozással (csillog a szeme, aztaaa) és filozófia, esztétika meg művészettörténet (bleee). Nem tudja mit jelent, de mindenféle diszciplína neve már elutasítást vált ki nála. Gondolom, ez az oktatási rendszerünk kiválóságát jelzi. Aztán megkérdezte, hogy kitől kaptam. Némi zavarral azt mondtam, hogy egy barátomtól, aki erre járt, és biztos nem talált minket itthon. Tkp. igazat mondtam, mert nagyon jó barátom, és tényleg nem voltunk itthon, mert ha itthon lettünk volna, akkor nem jön erre. Azt már mégsem mondhattam, hogy "Kitől, kitől? Apádtól, b'zmeg, nekérdezzé'!"
Elkalandoztam. Szóval, hogy nem találom magam. Erre azt mondja, hogy talán én úgy érzem, nincs határozott irányom, amerre tartok, de kívülről ez nem feltétlen látszik így. Nézzem végig az "aloldalon" a lapozható kategóriákat. Mindegyikben van egy tucat bejegyzés, és ha valaki több mint a felét egymaga jegyzi, az azért jelenthet valamit. Hát kérem, megnéztem. 2010. október 6-án (tényleg, az aradi vértanúkkal sem foglalkozom ma) 15 órakor a következő a helyzet:
A "Szingli"-ben csak 1 db bejegyzés van, így statisztikázni nem lehet, és a "Coming Out"-ban is csak 6, bár abból négyet Soulbitch jegyez.
Hmmm. Szóval az én irányvonalam ilyen kultúrális? (Megjegyzem, én a "kult" címkét nem használom a blogomon, tehát ez tényleg tőlem független ítélet.) Elértem a "könyvtárosnéni" kategóriát. Jöhet a szemüveg és a szolid konty? Muszáj leszek tanulmányozni azokat a szexuális dokumentumfilmeket, hogy trendi legyek meg kúl meg izé.

5 megjegyzés:

fetisa írta...

Lóf.. muszáj, én így szeretem a blogod, ahogy van. Te pedig mindenki
"tanítónénije", mindendemindenérdekelésutánaisnézek ifjú buccs-lady vagy, akinek az IQ-ját csak irigyelni lehet. Azért mert épp nem tudok egy csomó témádhoz hozzászagolni sem, azért még szeretem olvasni. Shakespear-t sem értem mindig, de cool, ha olvasom...érteeeed :-D

fetisa írta...

e sekszpírből lemaradt...ősbunkó vagyok :-)

AncsaT írta...

Köszönöm a biztatást. Jólesik. Nekem is meg a hiúságomnak is. Szabad dicsérni máskor is :)
Egyébként akkor leszek én kúl meg trendi, amikor azon izgul majd az ország, hogy a valóságsóban a klasszika filológia akadémiai doktorát, a költő és műfordítót vagy a részecskefizikust szavazzák ki. :) (Mármint nem ezekhez akarom mérni magam, hanem csak az érdeklődési köröm divatos voltát ecsetelem.)

Azért azokat a szekszuális ismeretterjesztőket megnézem, mert szerintem lesz bennük olyan, amiről érdemes lesz beszámolni.

Szabi írta...

Szia Ancsa!
Már egy ideje olvasom a blogodat, csak eddig nem éreztem késztetést a kommentre - semmi értelmeset nem tudtam hozzáfűzni az írásaidhoz.Egyébkén teljesen mindegy miről írsz minden szórakoztató a Te stílusodban. Az direkt jó, hogy nincs semmiféle koncepciód, így legalább mindig meglepetés az aktuális témád - fő a változatosság.
Szabi

AncsaT írta...

Köszönöm szépen. Szabad csak annyit kommentelni, hogy ez jó volt, és még ilyet, vagy arról is olvasnék hogy... :)

Kedvesek vagytok. Teljesen visszajön az életkedvem. :)

Megjegyzés küldése