Oldalak

2010-07-17

Jónőség

Ma az önértékelésről lesz szó. Csodálatos emberek is képesek problémákkal rendelkezni ezen a területen. Felnőttként is. A gyermeklét és a felnőttség közti átmeneti korban pedig kifejezetten problémás a helyzet. Mondjuk a tizenhatodik év, az elég érzékeny kor mindenkinek az életében. Ennyi idősen én például rettentően kritikus voltam. Saját magammal is. Elégedetlen voltam, elsősorban önmagammal és ebből kifolyólag az egész világgal. Amíg meg nem láttam, hogy gyönyörű vagyok. Nem, nem a tükörben, valaki másnak a szemében. És ehhez még szexelni sem kellett vele. (Sajnos.) De tekintsünk végig magunkon!




1. Férfiszemmel
1.1 A lóelmélet
Ősmagyar mondás szerint egy lónak és egy nőnek a felmérésekor ugyanazt az öt jegyet kell megfigyelni. Hogy az (asszonyi) állatnak milyen a:
  • fejének tartása, formája
  • sörénye
  • szügye
  • fara
  • lába, járása
Tuningoljuk is a nevezett részeket, smink, fodrász, push-up, szűk naci, magassarkú, sőt plasztikai sebészet is durvább esetben. A legérzékenyebb pont általában a mellünk. Mert az összes többi eleve van, ez meg először nincs, és egyszer csak elkezd nőni, hogy majd valamekkora méretnél megálljon. Ha a többiekhez (ez általában a korcsoportot, az osztálytársakat jelenti) képest túl hamar kezd növekedni az is ciki, ha túl későn, az is. És kérem itt látszik, mennyire mások vagyunk, mint a fiúk. Ők mind azt szeretnék, hogy nagy farkuk legyen. A női melleknél meg, akinek kicsi van, nagyot akar, akinek nagy, kicsit szeretne. Olyan, hogy közepes mell, nincs. Mindenkié vagy túl nagy, vagy túl kicsi.
1.2 A mellek aranyszabálya
Felöltözve, egy normális melltartóval, a férfiak úgy értékelik a melleket, mint az aranyrögöket. Minél nagyobb, annál jobb. És ha le kell vetkőzni? Feküdjünk hanyatt, úgy senkinek nem lóg. És akinek kicsi van? Ajánlom a kutyapózt. Négykézláb állva sokkal nagyobbnak látszik.
1.3 Extrém mértékegységek
A pasik mindent számszerűsítenek. Mennyit kapsz, egytől-tízig. De ez nem egzakt mérték, ez csak egy tapasztalati skála.
1.3.1 A mellformát ceruzá-ban mérik. Előredőlsz, kifújod a levegőt, aláteszed a ceruzákat a mellednek, aztán az egyenes hátad a falnak támasztod. Elengeded, és megszámold, hány ceruza maradt a melled alá szorulva. A 0 ceruza az ideális, de az 1-2 még igen jó érték. Ha a tizenkettes színes készlet nem elég a méréshez, leszaladtál a skáláról. Egyébként ennek az értéknek nem sok jelentősége van. Lásd az 1.2 pontot!
1.3.2 A hagyományos (cgs) jónőségi skála. Űrmérték alapú. Mennyi pálinkát kell elfogyasztani, hogy bombázónak látszódj? (45 fokos szilvórium, délelőtt tízkor 30 perc alatt, 80 kg testsúlyú, 30 éves, nős, két gyermek apja pasi által, reggel hétkor elfogyasztott, öt tojásból készült rántotta után.) Értelemszerűen a skála egyik végén a topmodellek, centerfold lányok állnak 0 dl-rel. A szőke, kékszemű, bögyös, summa cum laude Benedek Laura, aki a diplomaosztón a verset mondta, 0,5 dl. A szőröslábú, bajszos, Horváth Ica teknőckeretes szemüvegben, 3,5 dl. A 70 éves, fogatlan koldusasszony az aluljáróból 7,0 dl. Nagyjából itt van a skála méréshatára. Itt a műszer kiakad. Két napig újabb mérésre alkalmatlan.
1.3.3 A modern (SI) jónőségi skála. Távolság alapú. Ruha nélkül, milyen messziről nézel ki bombajó nőnek? A skála abszolút nullája 5 km. Ilyen messziről, a Föld görbülete miatt már nem látszol. Az értékelhető maximum pedig 2 m-nél van. Ezen a távolságon belül a skála igen pontatlan. 0,5 m alatt a műszer összezavarodik, mínusz 0,16 m*-nél pedig a 3,5 dl-es (cgi mérték) Horváth Ica kajakra lenyomja Angelina Jolie-t.
*gy.k. ez az átlagos pénisz hossza

2. Női szemmel
2.1 Kisherceg szerint a világ
"Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan." A belső értékek fontosabbak a külsőnél. A lista nem teljeskörű, a sorrend egyénenként változhat. Szabad kiegészíteni és átrendezni: kiegyensúlyozott, kedves, megbízható, szellemes, okos, vidám, könnyed, hűséges, házias, határozott, kompromisszumkész, megértő, szenvedélyes, mélyen érző, szórakoztató, gondoskodó, művelt, nyitott gondolkodású, alkalmazkodó, előrelátó, energikus, rendszerető, odaadó, jó ízlésű, felelősségteljes, empatikus, nyílt, őszinte, érdekes, titokzatos, színes egyéniség, mértéktartó, kreativ, stb.
Mielőtt még valakit frusztrálna, a fenti tulajdonságokkal nem kell, és nem is lehet egyszerre rendelkezni. Nehéz egyszerre határozottnak-alkalmazkodónak, nyíltnak-titokzatosnak, felelősségteljesnek-könnyednek lenni. Valamint ezek nem fekete-fehér dolgok, hogy kedves vagy igen-nem, hanem egy skálát alkotnak. Hófehérke és az undok kismalac közt elég sok fokozat van.
2.2 Alkalmazkodás
Képesek vagyunk változni. Tulajdonságainkban és ízlésünkben is. A másik kedvéért hajlandóak vagyunk megváltoztatni magunkat. A külsőre nézve ez nem mond sokat, ott gyakran eleve mások kedvére alakulunk. Itt a belső változásról van szó. Mikor odafigyelsz az igényeire, és tudod, hogy mit szeretne, aztán annak megfelelően viselkedsz. Ez eleinte csak a kaméleon színeváltozása, de egy idő után azt veheted észre, hogy már nem kerül erőfeszítésbe olyannak lenni. Mert olyan lettél. És ha valaki jobbára megfelel az ízlésednek, de van egy pont, ahol attól jelentősen eltér, az a tulajdonság hajlamos sokat veszíteni a fontosságából. Sőt, már nem is azt szereted, mint régen, hanem az olyat, mint amilyen a Kedves.

3. A gyakorlat
3.1 Anima-animus
Jung szerint lélekben nem vagyunk egyneműek. Mindenkiben ott lakik az ellenkező nem egy darabja, az anima vagy animus. Nem vagyunk tisztán nők VAGY férfiak. Egyszerre és eltérő mértékben vagyunk nők ÉS férfiak. Ennek megfelelően a fenti két értékrend is különböző mértékben összekeveredik bennünk. Nem igaz, hogy csak a belső fontos, mert a másik kinézete is érdekel minket. Valaki hiába egy szellem- és jellemóriás, ha testileg annyira vonzó, mint egy háromhetes vizihulla. (Nekrofílekre ez nem áll.) És nincs az a külsőségeken csüngő felületes alak, aki hosszú távon el tudna viselni egy önző, kicsinyes, határozatlan de makacs, hisztériáspicsa topmodellt. Különösen, hogy hosszú távon a topmodellek is öregszenek.
3.2 Mások értékrendje
Egy mentális zavarról még említést kell tennünk. Amikor nem a saját, hanem mások értékrendje alapján próbáljuk meg magunkat vagy partnerünket értékelni. Aztán csodálkozunk, hogy ami csodálatos, az nem felel meg nekünk. Borítékolva a boldogtalanság.

13 megjegyzés:

Manéla írta...

Ezt a ceruzatesztet sosem tudtam megcsinálni. Ez csak azoknak a szerencséseknek alkalmazható, akiknek van akkora mellük, ami alá betehető cerka, toll, egyéb hengeres tárgy. Nekem 75C méretem van, és a cickóm alsó félgömbje nem ér hozzá a mellkasomhoz, ha szép nagy D, E lenne, akkor talán... De így nincs hová tuszkolni a cerkát.... öööö khmmmmmmm....

AncsaT írta...

Örülj neki, azt jelenti, hogy 0 ceruzás vagy. Ideális.

Egyébként majd mindjárt jönnek a D és E kosarasok, és megkapod tőlük, hogy úgy panaszkodsz, mint aki dicsekszik. :)

Névtelen írta...

110 E-F, én a bonduelle kukocicakonzervet is elviszem neked bárhová, nem mintha ez panasz lenne, de nem is örülök felhőtlenül, mert ez úgy hangzik, mintha lejárt volna a szavatossága, pedig nem. Ezek ilyenek és kész.
Tyúk.

AncsaT írta...

Látod Manéla? És Tyúk meg azt nem érti, hogy mi miért irigykedünk rá. :)

A - Az a méret, amit felesleges hordani
B - Büszkén hordom, mert van értelme (ha nem is sok)
C - Ciki, ha nincs legalább ekkora
D - Domborodik már valami
E - Erről álmodnak a pasik
F - Frusztrálja a többi nőt

Manéla írta...

Nekem az a cici tetszik, ahol a két duda középen összeér; az enyémek sajnos messze vannak egymástól (de azért jó cicim van)

AncsaT írta...

Manéla kedves! 0 ceruzával, C kosárral csakis csodálatos cickóid lehetnek. (Tyúk F-es kebleit meg el sem merem képzelni, mert nem alszom az éjjel.) És ha karba teszed a kezed, tuti, hogy összeérnek.

Írtam, hogy ez a legérzékenyebb pont, de a lényegnek pont azt szántam, hogy a külsődleges jegyeken túlmenően vannak belső tulajdonságaink is. Így interneten keresztül pedig ezek kerülnek előtérbe. Nagyon kedvelem Tyúkot, és téged is. Akkor is, ha nem láttam egyikőtök cicijét sem. És nem állítom, hogy nem veszek meg a kíváncsiságtól, hogy lássam őket, de ezen az égvilágon semmi nem fog múlni. És 50 év múlva, amikor úgyis csak az lesz a különbség, hogy kinek köldökig, kinek meg térdig fog lógni, ugyanúgy kedvelhetlek benneteket, mert nem ettől vagytok azok, akik.

Manéla írta...

Milyen aranyos vagy :)

sliver írta...

akkor hálisten még az én mellem is az igen jó kategóriába tartozik. igaz, ha kihúzom magam, akkor még a tökéletes nullát is elérem, de úgyse XD
amúgy meg szerintem nincs is átlagosabb, 75b vagy 80b melltartót lehet a legtöbbet kapni mindenhol XD
amúgy elég rossz lehet annak, aki csak háton fekve hajlandó szexelni, mert lógnak a mellei, vagy csak kutyapózban, mert kicsik.. engem az ilyen apróságok nem tudnak befolyásolni. ha egyszer beindultam úgyis kontrollt vesztek XD

Névtelen írta...

Ty.
...mert Ancsa egy homo diplomaticus, azért.

Létezik olyan, hogy középen normál testhelyzetben összeér? Hmm. Azt karmolom, amikor háttal állva kidomborodik a sziluettből jobbra-balra...

Elkalandoztunk... :)
A hanyatt fekvés meg kurvára nem számít akkor már, a cici az cici.

AncsaT írta...

Én? Diplomatikus? [visítva röhög] Jó vicc volt. :)

Most, hogy így körbedicsértük egymást, mégegyszer szeretnék célozni rá, hogy a post a nem a cicikről szól. Persze ez kardinális kérdés, azt hiszem illenék is szentelni neki egy külön bejegyzést, csak így is közbejött a bloggertipológia, aztán nem írtam még a tegnapi táncszínház előadásról, és már negyedik napja kész a "Menet Work" harmadik része is. Most vagy lemondok a napi egy post limitről, vagy a "másik" blogba teszem, ahová nem való, mert az az én "Unalmas" bejegyzéseimnek a helye. :)

Névtelen írta...

:)
Csak kapkodom itt a fejem!
Megyek ceruzát csórni a lányomtól (kérni nem fogok, mert gyanút fog, mi a fenét akarok én csinálni), megpróbálok rámozdulni az 1.3.1. tesztre a páromnál. Hmm, talán olyan kedvében van, majd kiderül...:)
Zsdoki

AncsaT írta...

Csak óvatosan a teszteléssel, nehogy lenyomkodja a ceruzákat a torkodon. :) Az ilyesfajta méréseket, csak túlcsorduló önbizalom esetén végzi az ember más társaságában. Te mit szolnál hozzá, ha berontana a párod egy vonalzóval a kezében, hogy most olvasott egy újságcikket, és azonnal told le a nadrágod, mert kíváncsi lett a pontos méreteidre. :)

Névtelen írta...

:(
Későn jött a figyelmeztetés, lenyelni nem kellett a cerkákat, verbális agresszió volt a válasz :)
Na nem baj, majd máskor, jobb előkészítés mellett!
Zscdoki

Megjegyzés küldése