Oldalak

2010-07-06

Tenisz

Azt lehetett sejteni, hogy az új kormányzat "sportos" lesz. Focis hasonlatok a politikai beszédben, meg minden. De itt már teniszről van szó. Magas labdákról. Ki kell függeszteni a kormányzati intézményekben "népünk bölcs vezérének" szavait? Az MSZP meg törvényjavaslatot nyújt be, hogy a "vezér" arcmását is függesszük ki? Nooormális? A narancsnak nincs humorérzéke, csak azt látja, mit jelent, ha leszavaz egy ilyen javaslatot. Arra gondolt valaki, hogy mi lesz, ha megszavazzák? Csak hogy megleckéztessék az ellenzéket, hogy egy törvényjavaslat benyújtása nem játék. Nem arra való, hogy tréfát űzzünk vele. Nem is tudom,mit mondjak. (Dehogynem: Egyik hülyébb, mint a másik. Csak politikai témában illik mértéktartóan fogalmazni, nem indulatokat korbácsolni, ki tudja, kedvenc olvasóim milyen pártállásúak. Bár a kedvencek, tuti, hogy utálják a politikát és a politikusokat, ha nem is egyenként és név szerint, de mint kategóriát.)
Minden napi tesióránkat add meg nekünk ma! Szép ötlet. De a hatástanulmány meg hol a p...ban maradt? Hogy ez mit jelent egy nagyobbacska iskolában, ahol A-tól H-ig betűzik az osztályokat? Ki fog nekik még kettő tornatermet építeni, és hova? Milyen tantárgy óraszámát fogják csökkenteni cserébe? A természettudományos műveltséget toljuk a béka seggénél is még mélyebbre, írni-olvasni nem kell majd tudni, esetleg az művészi készségek feleslegesek? Hogyan változik a kolléga óraszáma, akitől elvesznek órákat? Egyáltalán van-e ennyi testnevelő az országban? Milyen ütemben lehet bővíteni a képzésüket? Gondolt valaki erre?
A Magyar Nemzeti Gárda az egyenlő a Magyar Gárdával? Csak mert gárda meg magyar van a nevében? Ilyen alapon a FIDESZ Magyar Polgári Párt, meg a Magyar Szocialista Párt közé is egyenlőségjel tehető. Magyar is meg párt is van mindkettőben. A rendőrök igazoltattak mindenkit, akin terepszínű nadrág volt? Miért? Nem szabad ilyet viselni? Úgy tudom, ez manapság eléggé divatos cucc. Sőt, állítólag egy véletlenül a közelben elhaladó 16 éves népitáncos srácot majdnem elvittek, hogy "gárdaegyenruhában" van. Ja, az övébe tűzött furulya meg ütőfegyver. A rendőrség leszerepelt. Beavatkoztak a semmire fel, aztán meg félbehagyták amit elkezdtek, és a rendezvény lezajlott. A jobbikos országgyűlési képviselők jogsegélyszolgálatot tartottak az intézkedő rendőröknek. Hogy mit tehetnek, mikor, és hogyan. Röhej. A bamba rendőr meg még szót is fogadott. Röhej. Ha nem tudom, hogy mit lehet és mit nem, akkor sem az intézkedés alá vontaktól fogom megkérdezni. Mert hátha nem mond igazat, mert van felettesem akinek a dolga ezt tudni, és mert ez akkora égés, hogy na. Na.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése