Oldalak

2010-07-10

Sóhajok

A lemondó: Fecó nézi a meccset. Kibújt belőle a pasi. Ami végül is nem baj, és egyelőre nem kettesével hordja haza a csajokat, csak hát hiába hív, hogy nézzem vele együtt, nem bír lekötni a mérkőzés. A labdajátékokkal nincs bajom, kézilabda, kosárlabda egész jó, sőt, a röplabdát kifejezetten szeretem. Csinálni. No de TV-n nézni? Tegyük fel, hogy imádod a csokifagyit. Végignéznéd élő közvetítésben, amíg valaki elnyal egy kétgombócost? Jó, ez így nem jó példa, mert láttam már csajt fagyit nyalni közszeméremsértő módon, de mondjuk valaki főz. A képernyőn. Nem lehet megkóstolni, még az illatát se érezni. Papirostól szopogatni a cukorkát?
A beletörődő: Délután megint családi összeröffenés volt Kata nővérééknél. Beszaladtam a csőbe. Hagytam magam rávenni, hogy belerángassanak a családi kirándulásba. Persze csak fenntartásokkal. Két hét múlva elmegyek velük a túra elejére. Amíg fix helyen leszünk a Balatonnál. Ez egy hétvége, amihez jó képet vágok, megerőltetem magam, jó kislány leszek, nemszólokbe, nem vágok pofákat. Aztán én hazajövök, amíg a többiek elindulnak, bejárják a Dunántúl déli részét, meg átcsapnak a határon. Már most bánom, hogy belementem.
A megkönnyebbült: Ahogy hazaértünk első dolgom volt megnézni a prájdos híreket. Úgy tűnik, atrocitások nélkül zajlott a menet. Majd elolvasom a beszámolókat, a lényeg, hogy nem történt senkinek baja. Mondjuk az esti bulik még hátra vannak, de oda is ígérték az erős rendőri biztosítást. Amire szégyen, hogy egyáltalán szükség van, de ha kell, hát jó, hogy ott vannak. Nem tudom, hogy ez az új kormányzatnak köszönhető-e, de valakinek jár a pirospont. Az ellentüntetőknek még annyit, én is kívánok "Szebb jövőt!" Olyat, ahol nem fogom megnézni a híreket. Mert eszembe se jut, hogy történhetne bármi.

5 megjegyzés:

Tyúk írta...

Én is aggódom, basszus.

AncsaT írta...

Néztem fészbukon, meg a fluffos cikkben, hála az égnek, úgy tűnik nem volt semmi zűr. Mondjuk a csajok egyik fele el sem ment, a másik fele meg felpanaszolta, hogy elég gáz volt a menet, rövidített útvonal meg minden.

A szélsőséges hőbörgőnek úgy tűnik mindegy, hogy focimeccs, TV székház, politikai nagygyűlés vagy utcai demonstráció, odamegy mindenhová, ahol balhézni tud. Azt kéne, hogy aki ilyen alkalmakkor a legkisebb kihágást is elköveti, garázdaság, közösség elleni izgatás, ellenszegülés hatósági intézkedésnek, stb. arra lehessen olyan távolságtartási végzést hozni, hogy ha csak megközelít legközelebb egy ilyen eseményt 200 méterre, akkor le lehessen csukni. Aki nem hogy keresi, de csinálja a bajt, az jobb volna, ha otthon marad. Vagy rendezzen "hetero büszkeség menetet". Én nem megyek oda bekiabálni, balhézni.

Névtelen írta...

Tyúk.
Jó, heteróméltóság, legyen. Mondjuk én nagybetűs SZIMPATIZÁNS BUZI felirattal beállnék közéjük, hadd érezzék a szolidaritást szegények. Érdekes amúgy, hogy mégse mi nyúlkálunk egymás bugyijába a villamoson, hanem ők.

Valahol olvastam, hogy "engedtessék meg mindenkinek a saját homofób korlátoltságában dagonyázni".

Angliában a zsaruk csak dísznek vannak ilyenkor, sőt láttam már lila parókás fiúval brit rendőrt táncolni a menet szélén. No comment. Jövőre ott leszek és berántom az egyik készenlétist egy polkára a tömegbe.

AncsaT írta...

Ez a villamos-bugyi a kettős mérce tipikus esete. Ha egy hetero pár fajtalankodik a tömegközlekedési eszközön, akkor őket legyűrték az ösztöneik, a szenvedély elhatalmasodott rajtuk, és illetlenül viselkednek, amiért ejnye-bejnye. Ha azonos neműek teszik ezt, akkor súlyosan megsértik a közerkölcsöt, veszélyeztetik a fiatalkorúak egészséges lelki fejlődését, holvanilyenkoratörvény és égessükmeg. Bár manapság olyan a divat, hogy egy összegabalyodott páros tagjairól sokszor kromoszómavizsgálat nélkül nem tudod megmondani, hogy ki fiú és ki lány.

A homofób korlátoltság meg mindaddig magánügy, amíg nem irányul mások ellen. Önmagában műveletlennek, tudatlannak, kicsinyesnek, stb. lenni sem bűn. A magyar rendőrök meg nem olyan barátságosak, mint az angolok. Nincs ehhez akkora fizetésük, tekintélyük, megbecsültségük. De a rendőregyenruhás lányok nekem is bejönnek. :) Mondjuk nem a golyóálló mellényes ruci, kiegészítőként gázspray-vel és gumibottal, hanem az a miniszoknyás, rövidujjús verzió, azzal csinos ködvágó sapkával.

Tyúk írta...

"A korlátoltság magánügy." - ez egy jó pólófelirat.
Sőt: "A te homofóbiád, a te bajod." :)

(Ismerek egy akciózsaru csajt, de már lecsúsztunk róla...)

Megjegyzés küldése