Oldalak

2010-07-04

Nabazzeg

Megnyitom a böngészőben a Jutyúbot. Azt mondja, hogy "neked ajánlott:", és kitesz két klippet. Az egyiknek a címe "Euler tétel - kicsit másképp", a másiké meg "Sörreklám - kicsit másképp". Google intelligencia. Statisztikai alapon működik, de vérforralóan találó. Szerinte egy normabontó, sörvedelő matekliba vagyok. És még csak azt sem mondhatom, hogy nagyon mellényúlt volna.
Tegnap voltunk szabadtérin. Most azt hagyjuk, hogy a délutáni eső eláztatta a zenekari árkot, amit újra be kellett rendezni, mert a milliárdos költségvetésből nem telt pár ezer forint mezőgazdasági fóliára, amivel lefedték volna az egészet. Hagyjuk, hogy hagyták a közönséget kint ácsorogni a kapuk előtt. (Láttam olyat, aki magassarkú körömcipőben háromujjnyi pocsolyában topogott, biztos élvezte.)
A lényeg, Fecó végignézte élete első előadását a szabadtérin. Tetszett neki nagyon, és még az sem zavarta, hogy hajnali fél háromra értünk haza a csúszás miatt. A darabból nem tudom mennyit értett meg, mindenesetre figyelte veszettül. Igaz itthon elmondtuk neki előre a történet nagyját, hogy képben legyen. Az nagyon tetszett neki, mikor mondtam, hogy míg Pickering úgy bánik egy virágáruslánnyal is, mint egy hercegnővel, addig Higgins úgy beszél egy hercegnővel is, mintha csak egy virágáruslány volna. Meg amit a lány az ascoti derbin mondott a lóra.
Kata igen rondán nézett rám, hogy mire tanítom a gyermeket. Átvette a szót: "Ezért ezt a Lizát meg kellett tanítani szépen beszélni, mert csak ilyen rondán tudott, hogy: Hajja mán, vegyen verágot, de röktön, maga rusnya, mer magáho vágom a kosarat!" Fecó visszakérdezett: "Úgy, ahogy te szoktál beszélni velünk?" Kapott egy pillantást ő is, egy olyan vérfagylalót. Ezek után bölcsen nem szóltam egy büdös szót sem, és még csak nem is röhögtem. Sőt el is fordultam, hogy ne lássék a vigyorom, és leléptem zuhanyozni, öltözni. Tudtam, ha ott maradok, annyi esélyem lesz elkerülni a veszekedést, mint a trójai falónak, hogy megnyerje az ascoti derbit.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tyúk.
A frász jön rám a Big Google Brothertől már a Gmailben megjelenő hirdetésektől is, amelyek precízen az érdeklődési körömbe tartoznak. Brr.

Zzev írta...

Nme tudom nálam lehet mellé fogott a szoptatós anyáknak való linkekkel.
Kurva matek mi kilehet számolni az embereket, nem mind ha egyszer is rálkkikeletem volna a reklámokra mert már az agyam nem fogja fel a létezésüket.

AncsaT írta...

Pick:Nem fogott mellé. Csak fogalmad sincs, milyen oldalakat szokott az anyjukod böngészni a gépeden. :D

Zzev írta...

Semmilyent, ezért van saját gépe. Onnan is tudom, hogy nem használja mert még élek.

Manéla írta...

Pickles :))))

Névtelen írta...

Tyúk.
Pickles, elég, ha ráharap egy szóra a levélben...
A szoptatás és szopás szóból tudok következtetni a levelezésed tartalmára, de hát így jártunk... :)))

Zzev írta...

Ezt kikérem magamnak (átnéztem és egyetlen szopás sincsen benne), mondjuk most reklámokat sem kínált fel. Teljesen fel vagyok háborodva (még jó hogy nem a beöntéses reklámot meséltem el mert akkor Tyúk azt kombinálná túl), ide se jövök többet. :D

Megjegyzés küldése