Oldalak

2010-02-20

Politikatudomány

Fecóval amíg az ebédet készítettük, meg a játékait rendezgettük, szólt a rádió. A közelgő választások kapcsán az egyes pártok stratégiáit elemezgették. Fecó kérdezgette, hogy milyen pártok vannak, melyik mit akar. Mondtam, akarni mindegyik ugyanazt akarja. Hatalmat, befolyást, pénzt. A különbség abban van, mit ígérnek. De ennek sincs túl sok jelentősége, mert nem azt fogják majd csinálni, amit ígérnek. Kiscsillag meglepetten kérdezte, hogy akkor a pártok nem mondanak igazat, becsapják az embereket?
Gyermeki ártatlansága rácsodálkozik az élet piszkos tényeire. Hogy az emberek nem azt teszik, amit mondanak. Meg nem azt mondják, amit gondolnak. Ez aztán hihetetlenül képes összekuszálni a dolgokat. A kampány arról szól, hogy a politikusok megpróbálják kitalálni, mit akarnak az emberek, aztán azt mondják nekik, ők is pontosan ezt akarják és ezt is fogják csinálni, ha megválasztják őket. Ha meg hatalomra kerülnek, megpróbálják megmagyarázni, hogy amit az ígéretekkel szemben tesznek, az miért is jobb mindenkinek, illetve, hogy az előző kormányzat hibái és a rossz külgazdasági helyzet miatt miért kénytelenek ezt tenni.
Katám elég rendesen "késésben van". Talán a náthával együtt egy felfázást is összeszedett. Ennek köszönhetően harmónia és nyugalom honol a házban. Délelőtt tanfolyamon volt, délután meg takarított, mosogatott, pakolt. Közben többször odajött hozzám, hideg orra hegyét a nyakamba nyomta, hogy átöleljem és megtapogassam kicsit. Tiszta mézeshetek. Reméltem lefekvésig kitart a hangulat, de mire elmondtam az estimesét, Katám ráébredt, hogy mennyi tanulnivalója van. Ül a kanapén és memorizálja az akupunktúrás pontokat. Megyek, megkérdezem, nem akarja-e inkább rajtam keresgélni a meridiánokat.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése