Oldalak

2010-05-26

A bársonyfüggöny legördül

A harmadik rész tündérmese. Hófehérke dugja Hamupipőkét. A gonosz mostoha megöregszik és csúnya lesz. A gonosz nővért meg karóba húzzák. Napi rendszerességgel. A gazdag és öreg herceg esténként leszbibárok előtt ácsorog, hogy felszedhesse Hófehérkét, akitől nem akar mást, mint hogy énekeljen. A végén egy színpadi jelenet, milyen is lehetne más, mint teátrális. Aztán a stáblista előtt még a lányok kézenfogva elindulnak a papa, mama elé. Akik biztos nagyon fognak örülni a comingoutnak.
Azt hiszem, el kell olvassam a könyvet is. Biztos sokkal jobb lesz. Komolyan mondom, a végére már a munkásmozgalmi szál érdekelt a legjobban. Bár azon a jeleneten kicsit megakadtam, ahol elhangzik, hogy szegény proletárok várható élettartama 29 év. Az egyetértően hujjogó tömegben erőtől duzzadó negyveneseket, ötveneseket láttam. Hát hol vannak itt a nyomorult páriák 25 és a halál közt? Aztán végiggondoltam, hogy ha az abortuszokkal együtt a csecsemőhalandóság mondjuk 50%, és aki felnő, 60 évet él, akkor kijön az átlag, hogy 30 év.
Csalósak ezek a számok. Néha egyenesen manipulatívak. Legközelebb, lehet ilyesmiről kéne írnom. A matekos dolgokhoz inkább írtok hozzászólásokat. Még hogy a csajokat nem érdeklik a számok!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése