Oldalak

2010-05-27

Levél

A reklámújságok alól került elő. Kata hozta be, és csak lehajította az egész kupacot. Napokig nem is vettük észre, hogy kaptam egy levelet. Egy hivatalosat. "Oktatási Hivatal"-osat. Valakit hamarosan megfojtok.
Még gondolkodom, ki legyen az áldozat. Kata-é, a rikácsolásáért, vagy tesóm, azért amit művelt. Ugye az év elején nyösztetett vele, amire Kata majdnem rá is vett az ellenkezésével, de aztán szépen elült a dolog. Gondoltam én. Erre derült égből ablakos boríték. Regisztrációs levél. "Valaki" jelentkezett a nevemben. Master fokozat, levelező. Ráadásul befizette a regisztrációs díjat is.
Mert a csekket simán széttépem, és felejtsük el. De hát ki van fizetve! Csak nem hagyom nekik, hogy ellenszolgáltatás nélkül zsebre tegyék! Akkor már "lefelvételizem" az árát. Csak azt se tudom, miből kell. Most majd tanulhatok magyart, törit, mittommit. Én! Humán tárgyat! Éppen tegnap tettem rosszmájú megjegyzést a bölcsészhallgatókra. Igen gyorsan utolért a karma keze. A sors kezének karma. Közé kerültem. Sokkos vagyok, járkálok fel-alá, és ütni szeretnék. De legalább ordítani egy hangosat.

4 megjegyzés:

nilatako írta...

Mely szaknak a mester fokozatára felvételizel?

AncsaT írta...

Hát... ööö... ahogy azt az iskolát sem neveztem meg, ahová tanítani járok be, a tanulás helyszínével sem szeretnék másképp eljárni. Kínosan érezném magam, ha egy kolléga vagy évfolyamtárs megállítana a folyosón, hogy megkérdezze én blogolok-e itt. Egyelőre "coming-out" helyett "hiding-in" üzzemmódban működöm.

Zzev írta...

Most miért baj ha megkérdezik?
A szemébe nézel és őszintén azt mondod: Nem.

AncsaT írta...

Azzal az őszinteséggel lenne kis gond.
Másrészt, egy iskolában, adott szakpárral, szerinted hány db férjezetlen tanárnő szokott tanítani? :-)

Megjegyzés küldése