Oldalak

2010-05-28

Panacea

A jó szex igazi medicinae universalis. Az infibuláció kivételével, talán mindenféle testi és lelki gyötrelmet képes valamilyen mértékben enyhíteni. Altatók, nyugtatók, antidepresszánsok mehetnek a kukába, és a fájdalomcsillapítók, fogyitabletták egy része is lehúzható a klotyón. Hajnalban megkaptam a "szükséges dózist", azóta kicsit kiegyensúlyozottabb vagyok.
Tesóm is írt, hogy a választási lehetőségem adott, sikeres felvételi (elbeszélgetés) után még mindig eldönthetem, hogy tanévkezdéskor beiratkozom-e. Apának tett ígérete, hogy támogatja a tanulásomat, vonatkozik akár még a doktori képzésre is, tehát minden felmerülő költséget, a tankönyvektől a tollbetétig állni fog. Sőt, ha szeretnék térdig érő kötött pulcsit, köbméteres tarisznyát, és kilométeres sálat, azt is vesz nekem. Ez nagyon kedves és felettébb meggyőző, de azt hiszem, a divat lesz az utolsó, amit elsajátítok a bölcsészképzésben.
Végső soron, ha nagyon indokot keresek, akkor az írói ambícióim támogatásaképp, nem a legelhibázottabb választás egy ilyen diploma megszerzése. Meginterjúvolva a főnökasszonyt, pozitív választ kaptam. Persze nem árultam el, milyen merénylet áldozata lettem, mindenféle betöltetlen keretszámokról, pótfelvételikről és lasszóval fogott hallgatókról kamuztam. Egészen ráhangolódtam a témára, egyedül az a gondolat riaszt, hogy ismét vizsgákra kell készülnöm, egyik lábamról a másikra állva körmöt rágnom a folyosón, és a többieket nézve azon tűnődni, nem jobb lett volna mégis, bugyivillantó szoknyácskával növelni a sikeres kollokvium esélyét.

1 megjegyzés:

Zzev írta...

Ne dobj el egy ilyen lehetőséget, már csak a pulcsi miatt is megéri. :D

Megjegyzés küldése