Oldalak

2010-06-07

Jámbor örömök

Ez egy elég kellemetlen, és fárasztó nap volt. De azért is kellemes dolgokról fogok írni, kerüljön akármekkora erőfeszítésbe is. Lehunyom a szemem, mélyeket lélegzek. Kellemes dolgok, kellemes dolgok... Igen, azért történtek kellemes dolgok is mostanában. Elállt az eső, kisütött a nap. Ennek minden kellemes következményével. Szeretem a nyári divatot. Főleg másokon.
A tanítványaimról is lekerültek a vastag pulóverek, pufi mellények. Látszik, hogy a fiúkból nyurga kiskamaszok lettek. Akik fontoskodnak, zavarba jönnek, harsányak, szemtelenek, bizonytalanok. Szemre a lányok felnőttesebbek, nőiesek, némelyiknek kétakkora csöcsei vannak mint nekem. De látszik, hogy még gyerekek, sugdosnak, vihognak, világfájdalmasak, sértődékenyek, unottak. Olyanok, amilyenek. Szórakoztatóak, érdekesek. Ígéret van bennük, hogy mivé lehetnek.
Az utcán látni a serdülőkorból már jócskán kinőtt lányokat, akik másfajta érdeklődést is keltenek bennem. Nézegetem őket, dicsérem az időjárást, melynek köszönhetően a ruhák sokkal-sokkal lengébbek lettek. Még pénteken történt, mikor Fecóval kisétáltunk a könyvhétre, hogy láttam két nagyon mini szoknyát. Illetve többet is, csak ez a kettő maradt meg az emlékezetemben. Combközépen felül értek, mindkettő fekete volt, az egyiknek fehér csipkefodor az alján. Lenge, kis semmi ruhadarabok, az élénk, szeles időben. Nem véletlen hívom én ezeket "bugyivillantó"-nak.

4 megjegyzés:

Zzev írta...

Kukkolós néni. :D

AncsaT írta...

Mert te eltakartad volna a szemed, és még a fejed is elfordítod, mi? :)

Zzev írta...

Miért ez kérdés volt számodra? Természetesen ... nem.

AncsaT írta...

Cukkolós bácsi. :)
Bagoly mondja verébnek (hogy éjszakás).

Megjegyzés küldése